HockeyNews
PLUS

Skadeläget allt ljusare för HV71 – målvakten tillbaka

(4104) Lindbom/Gunnarsson
Bildbyrån

Publicerad: 26 september 2018

FacebookXWhatsApp

Skadeläget börjar ljusna. HV-tränaren Johan Lindbom meddelar att Jonas Gunnarsson är redo för spel, och dessutom är Nils Andersson och David Gustafsson med laget och kör på is. Han pratar också om nycklarna för att besegra Malmö. 

– Vi vet att Malmö är ett hårt checkande lag som kommer sätta stor press på oss, säger han till HockeyNews.se.

Presenteras i samarbete med NordicBet

HV71 har en rad spelare på skadelistan (Martin Thörnberg, Markus Lauridsen, David Gustafsson, Nils Andersson och Jonas Gunnarsson), men läget börjar ljusna. Under onsdagens träning fanns både David Gustafsson, Nils Andersson samt målvakten Jonas Gunnarsson med. Här ger HV-tränaren Johan Lindbom en statusuppdatering kring spelarna. 

– David (Gustafsson) har ju bara kört lätt och är inte aktuell för spel. Samma sak med Nisse (Nils Andersson), som inte är med i alla spelmoment ännu.

När kan Nils vara tillbaka?

– Det närmar sig. Vi har en stor tro på nästa vecka.

Hur ser det ut för Gunnarssons del då?

– (Jonas) Gunnarsson är närmare. Han körde hela träningen idag, så händer ingenting är han matchaktuell imorgon.

Under torsdagen tar HV71 emot Malmö på hemmaplan. Tränaren Johan Lindbom gillar det han sett av sitt lag den senaste veckan. 

– Jag tycker vi kommer med en vind i ryggen med tanke på segern senast. Jag hoppas att vi kan bygga vidare därifrån. Det var två tuffa bortamatcher och två förluster i inledningen, inte panikartat på något sätt men det är klart att trycket lättade lite i och med segern senast. Vi går in med självförtroende till matchen imorgon, och möter ett tufft motstånd så det kommer bli intressant, säger han.

Vad är nycklarna till att besegra Malmö?

– Det är att vi har vårt spel i fokus och att vi har fart i spelet, både i anfallen och defensiven. Vi vet att Malmö är ett hårt checkande lag som kommer sätta stor press på oss, så det gäller att vi tar snabba beslut och använder oss mycket av våra spelvändningar, säger han. 

Här kan du läsa alla nyheter om SHL 

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!